Як зареєструвати дитину в садок у Львові: покрокова інструкція

Від серпня 2016 року в людей з львівською пропискою є можливість обрати три варіанти, де буде тусуватись їхнє чадо дошкільного віку. Тобто записати дитьо не в один садок і думати-гадати, чи пройде, а зареєструвати одразу в три ДНЗ і там вже дивитись по ситуації, де більші шанси.

Зробити це можна на єдиному сайті (!!!) edu.smart.lviv.ua, хоча за запитом в Гуглі видає кілька інших і чомусь не так просто долистати до істинного електронного ресурсу. На першій сторінці його точно нема, якщо шукати за запитом “реєстрація в ДНЗ/садок Львова”. Нєпарядак.

Також часто батьки заходять безпосередньо на сайти садків і здійснюють реєстрацію там, але не знають, що роблять це “в холосту”, бо у Львові відтепер тільки єдиний сайт з е-чергою. Тобто можете навіть не пробувати щось інше хімічити – толку нуль.

Добре, що є холіварна група Батьківство у Facebook, де не раз обговорювали цю “обновку” і за пошуком по групі можна було легко знайти правильний лінк, що я і зробила напередодні нового року. От прям так і було: зварила овочі на шубу і пішла готуватися до реєстрації дитини в садочок – вишуковувати посилання, зберігати в закладки, реєструватися на сайті за логіном і паролем…

1

– Ти де на новий рік? – питали мене люди.

– Буду вдома, бо треба хороший Інтернет, щоб Юстю в садок зареєструвати.

– Що, отак прям вже, їй же тільки 10 місяців? – дивувалися мої співрозмовники.

– Ну а як, інакше провтикаю своє щастя і дитина не потрапить у групу, бо пільговики і всі діла…

Насправді, згідно з системою останніх років реєструвати дітей у дошкільний навчальний заклад потрібно на наступний рік після року їхнього народження. Тобто, якщо Юстина народилась у лютому 2016, то записати її в електронну чергу можна, починаючи з 0:00 1 січня 2017 року. От і весь секрет. Так, я могла б не спішити і зареєструвати її ближче до двох років, але хтозна, яке б їй тоді місце випало. А садочок не різінавий безрозмірний і кількість дітлахів, які пройдуть, обмежена.

Так от, які кроки треба зробити, щоб успішно зареєструвати дитину в ДНЗ:

1. Зайти на edu.smart.lviv.ua і не вмерти від кількості опечаток, таке враження, що якийсь москалик писав.

2. Зареєструватися на сайті яко мать-атєц, ввівши своє прізвище та ім’я, прописку, а також придумати пароль (це можете зробити заздалегідь, не обов’язково чекати 1 січня).

6

3. Дочекатися наступного року від року народження вашого малюка.

4. Відкоркувати шампусік.

5. Під бій курантів4, вказавши ПІБ дитини, дату народження, номер і серію свідоцтва про народження, ким і коли видане, а також три варіанти дошкільних навчальних закладів і рік зарахування (з 1 вересня діти йдуть до виховательок, як в школі).

Зверніть увагу, що садки ви обираєте за їх пріоритетністю, тобто першим ви маєте вказати той ДНЗ, до якого хочете втрафити найбільше! Попередньо можете почитати про кожен садок у районі, на цьому ж сайті є трохи інфи.

5

6. Побачити своє місце в черзі (тобто “положення”), кількість груп у садку (тобто “усього місць”), втішитись і піти спати.

7

Якщо ви раптом щось ввели не так, то можна відредагувати деякі поля. Для цього є символ “олівця” в таблиці зі заявками:

8

Можливість редагування заявки має бути доступною до 10-го травня того року, коли дитина йтиме до садка. Тобто в нашому випадку до 10.05.2018.

Особливо уважні помітять, що тип групи я не обирала, система сама визначила, що у вересні 2018-го моїй малечі буде 2,5 роки, тому вона потрапляє в групу раннього віку.

Які бувають групи в садочку відповідно до вікової категорії?

  • група раннього віку – до 3 років;
  • молодша група – від 3 до 4 років;
  • середня – від 4 до 5 років;
  • старша – від 5 до 6 років.

Коли я знатиму, що Юстина потрапила в той чи інший садок, то мені прийде сповіщення: або sms, або емейл, або і те, і інше, залежить наскільки щедра наша держава. Від того моменту в мене буде 30 робочих днів, щоб принести оригінали необхідних документів до дошкільного навчального закладу.

Загалом, все просто. Головне одразу потрапити на правильний сайт.

Я хотіла зареєструвати Юстинку одразу після півночі, але годинник на сайті відставав на 2 години. У мамських пабліках у новорічну ніч розростались обговорення про те, що ніхто не може подати заявку, бо після введення даних пише: “вибачте, діти, що народились в поточному році, не реєструються!”. Тобто сайт думав, що ще 2016-ий, а насправді на календарі вже майоріло 1 січня наступного року… Тому довелось клікати і чекати і попивати шампанське, закусуючи шубою. Так, о 2:15 я врешті зареєструвала мацьоньку, вона отримала 11-ту позицію в нашому садку.

Якщо думати, що буде дві групи по 30 осіб, то ми маємо пройти. Але подивимось ближче до того всього, яка ситуація, бо ще 1 січня Юстік була 11-тою, а вже сьогодні 12-та. Так до 2018-го року можна бути 59-ою ггг

2 thoughts on “Як зареєструвати дитину в садок у Львові: покрокова інструкція

  1. Olha коментує:

    Я б ще порадила зробити скрін сторінки, яку ви заповнили, де висвітлено номер вашої черги. бо особисто нас за ці роки так безсовісно сунули в черзі і потім ти ж недовдеш, яким був у списку на початку заповнення

    Подобається

  2. Yuliia коментує:

    У групі раннього віку, наскільки мені відомо, ОФІЦІЙНО, бути більше 15 діток не може. Так що 2 групи по 30 – навряд-))

    Подобається

Залишити коментар